Aktuality

prosinec 2004

3. prosince 2004 - Výstava: Mýtus Leni Riefenstahl

Pražská Galerie Leica vystavuje v prostorách Galerie Louvre na Národní třídě 22 více než tři sta exponátů - fotografií, dokumentů, dopisů, plakátů a filmového materiálu - nedávno zesnulé kontroverzní filmařky Leni Riefenstahlové. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin do 6. února 2005. Více informací zde.

  • Viz též:

  • Právo (6.12.2004) - Přitažlivý půvab německého fašismu

prosinec 2004 -On-line výstava: I completely forgot that I was hungry

Nová on-line prezentace, která je přístupná na stránkách památníku Jad Vašem, se věnuje židovským mládežnickým organizacím, které působily před válkou v Lodži i během války v lodžském ghettu.

6. prosince 2004 - Přednáška: Šabat v Belzecu

Italský historik dr. Roberto Sforni bude hovořit o vyhlazovacím táboře Belzec (italsky s tlumočením). Přednáška začíná v 18 hodin v sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Maiselova 15.

9. prosince 2004 - Výstava: Kamarádi a kamarádky malé Helgy...

V Galerii Doré ve Vranově nad Dyjí bude otevřena výstava kreseb a zápisů z památníčku akademické malířky Helgy Weissové-Hoškové z let 1939-1943, která strávila v terezínském ghettu. Přístupná je do 22. ledna 2005 denně kromě neděle od 15 do 17.30 hodin.

13. prosince 2004 - Přednáška: 'Závidění' holocaustu, 'Holocaustu survivor' z povolání

Přednáška prof. MUDr. Tomáše Radila, DrSc. z Fyziologického ústavu AV ČR má podtitul a jiné sociální a individuální patologie omezující humanitární poselství holocaustu a je součástí třídílného cyklu. Koná se od 18 hodin v sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Maiselova 15.

15. prosince 2004 - Výstava: Łódź Ghetto Album

Pražská galerie Langhans vystavuje ve svých prostorách ve Vodičkově ulici 37 fotografie Henryka Rosse z lodžského ghetta. Snímky pořídil na popud Židovské rady, později negativy zakopal a po válce část z nich vydal v Izraeli. Expozice je doplněna vzpomínkou na české Židy v Lodži (ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze). Výstava je otevřena do 9. února 2005 denně kromě pondělí od 12 do 18 hodin (v sobotu od 11 do 16 hodin) a každý čtvrtek od 17 hodin proběhne doprovodný program - přednášky a koncerty.Více informací na stránkách galerie.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.