Aktuality

říjen 2004

2. října 2004 - Výstava: Židovské památky ve fotografii

Vlastivědné muzeum v Nymburce připravilo na říjen výstavu fotografií, na nichž lze vidět synagogy, židovské hřbitovy a další židovské památky regionu. Autory jsou B. Rozkošná a P. Jakubec.

5. října 2004 - Putovní výstava: Anna Franková - odkaz pro současnost

Výstava o Anně Frankové dorazila do západních Čech a je přístupná do 12. listopadu v Krajském muzeu v Chebu denně kromě pondělí a úterý od 9 do 17 hodin (12.30 - 13.00 přestávka).

16. října 2004 - Pietní akt k 63. výročí odjezdu prvního transportu z Prahy do Lodže

Vzpomínková akce se koná před pamětní deskou u Parkhotelu v Praze 7 od 14 hodin. Současně proběhne od 17 hodin v terezínském Kulturním domě klavírní koncert: na programu jsou skladby A. Dvořáka, L. van Beethovena, G. Kleina a V.Ullmanna v provedení klavíristky Izumi Shimura.

18. října 2004 - Přednáška: Friedl Dicker-Brandeisová

Přednáška PhDr. Arno Paříka k 60. výročí deportace této významné osobnosti terezínského ghetta - malířky, grafičky, návrhářky a vychovatelky - do Osvětimi se koná od 18. hodin v sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Maiselova 15.

26. října 2004 - Přednáška: Etická filosofie holocaustu

Přednáška prof. MUDr. Tomáše Radila, DrSc. se bude zabývat tématy: kolektivní vina versus individuální trest; nemorální pseudoaritmetika a rekonciliační dividenda. Přednáška z třídílného cyklu se koná od 18 hodin v sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Maiselova 15.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.