Aktuality

listopad 2010

4., 5. a 6. listopadu 2010 - Praha: Divadelní představení ŠOA

V rámci nového autorsko-interpretačního cyklu Hydepark uvádí Studio Švandova divadla přestavení vytvořené na základě autentických vzpomínek a výpovědí pamětníků holocaustu-šoa. Přestože se oba hlavní hrdinové nikdy nepotkali, prošli stejnými zkušenostmi v Terezíně, Osvětimi i v průběhu pochodu smrti. Představení se koná v uvedených termínech od 19 hodin ve Studiu Švandova divadla.

9. listopadu 2010 - Praha: Extrémismus v ČR: Můžeme zůstat klidní?

V rámci cyklu diskusních večerů v Maislovce pořádá Česká unie židovské mládeže besedu na téma současného stavu extremismu u nás. Program, kterého se zúčastní David Janda (Protiextrémistické oddělení pražské policie), Klára Kalibová (In IUSTITIA), Leo Pavlát, (Židovské muzeum v Praze) a Kateřina Vyžvaldová (Gabal Analysis and Consulting), začíná v 18 hodin v sále židovské radnice, 3. patro, Maiselova 18, Praha 1.

16. listopadu 2010 - Praha: Thálie za zdmi ghetta

Podvečerní posezení s panem Luďkem Eliášem, který zavzpomíná na kulturní dění, zejména divadlo, vytvářené v terezínském ghettu v letech nacistické okupace začíná v sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze v 18 hodin. Součástí večera bude i promítnutí pětadvacetiminutového snímku ostravské televize, nazvaného Osud čísla A 2026, věnovanému právě panu Eliášovi.

18. listopadu 2010 - Brno: Vzpomínkový večer na rabína Richarda Federa

Posledních 17 let svého života spojil rabín Feder s Brnem. O jeho osudech, které jsou v mnohém společné pro Židy předchozích generací, kteří prožili těžké období holokaustu a jeho odkazu pro současné generace, bude vyprávět Zuzana Prudilová, zakladatelka Kulturního a vzdělávacího centra rabína Federa při ŽO v Brně. Program u příležitosti 40 výročí jeho úmrtí začíná v 18 hodin v brněnské pobočce Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Kpt. Jaroše 3.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.