Aktuality

prosinec 2009

1. prosince 2009 - Čierne časy - medzinárodná kultúrna a historická prezentácia postavenia Rómov a Židov v čase holokaustu.

Gemerské osvětové středisko v Rožňavě pořádá v úterý 1. prosince od 9 do 12 hodin vzdělávací seminář, jehož obsahem budou přednášky na téma průběhu holocaustu na Slovensku a jeho prezentace: dokumentární film Bernarda Knežo-Schönbruna - I. etapa deportácie, který uvede Mgr. Martin Lupčo, a Holokaust na Slovensku – Karol Fremal, prof., PhDr., CSc., prezentovaný Mgr. Janou Palackou z Muzea romské kultury Brno. Celá akce bude živě přenášena prostřednictvím internetových stránek rožňavského filmového klubu Gemerfilm.

  • Více informací a vysílání semináře

  • 11. prosince 2009 - Brno-Praha: Holocaust Romů a Sintů ve výuce

    Na semináři pořádaném občanským sdružením Romano džaniben bude představen nový výukový materiál pro žáky 2. stupně základních a žáky středních škol. Materiál sestává z publikace Nacistická genocida Sintů a Romů přinášející velké množství autentických dokumentů a fotografií mapujících holocaust Romů v Evropě a z metodiky využívající těchto materiálů ve výuce. Seminář, který se koná v Muzeu romské kultury v Brně, Bratislavská 67, od 12 do 18 hodin, je pro účastníky zdarma. Více informací a přihlášky na emailové adrese: dzaniben@gmail.com. (Zde je také možno objednat zdarma pro školu publikaci Nacistická genocida Sintů a Romů.)

    Facebook skupina
    Kontakt: education@terezinstudies.cz
    CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

    Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
    Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
    Claims Conference Fond budoucnosti
    Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
    Nux s.r.o.