Aktuality

leden 2008

3. - 31. ledna 2008 - Výstava v Brně: Tanec s ďáblem

Cyklus dokumentárních fotografií Radomíra Škody, který je poctou Simonu Wiesenthalovi, bude po celý leden přístupný v brněnské pobočce Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, Kpt. Jaroše 3. Výstava je pořádána ve spolupráci se Židovskou obcí v Brně.

9. ledna 2008 - Vzpomínkový večer v Jičíně: Žili s námi Židé

V Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně, Denisova 400, se od 18 hodin koná vzpomínkové setkání k výročí transportů židovských obyvatel do koncentračních táborů. Přednášet bude doktorka Tereza Dubinová, akci pořádá Občanské sdružení Baševi.

10. ledna - 28. února 2008 - Výstava v Táboře: Místa utrpení, smrti a hrdinství

Putovní výstava, která přibližuje osudy českých a moravských zemí v nacistických koncentračních táborech, bude přístupná v Gotickém sále Husitského muzea v Táboře, Náměstí Mikuláše z Husi 44, každý všední den od 8.30 do 16.30. Školní skupiny mají možnost objednat si k prohlídce výklad, v únoru bude uspořádána beseda s bývalými vězni koncentračních táborů.

27. ledna 2008 - Koncert v Praze: Koncert k Mezinárodnímu dni památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

V úvodu slavnostního večera promluví 1. místopředseda senátu PČR Petr Pithart, předseda Židovské obce v Praze František Bányai a ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát. Na koncertu zazní skladby českých autorů v podání předních sólistů, barytonistů I. Kusnjera, R. Janála, V. Sibery za doprovodu varhanice I. Chřibkové, klavíristy J. Marcola a Smyčcového kvarteta B. Martinů. Program se koná ve Španělské synagoze v Praze od 18 hodin. Vstup volný.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.