Aktuality

říjen 2003

1. října 2003 - Informační bulletin NFOH

Nadační fond odškodnění holocaustu vydalprvní číslo informačního bulletinu (ve formátu PDF), v němž najdeme zajímavé informace týkající se práce fondu.

4. října 2003 - Yad Vashem: Photographs from the Warsaw Ghetto

Fotografie z varšavského ghetta, které jsou tematicky rozděleny a věnují se spíše běžnému životu jeho obyvatel, najdeme na stránkách památníku Yad Vashem.

12. října 2003 - Výstava: Anna Franková - odkaz pro současnost

Putovní výstava o Anně Frankové je spolu s výstavami Kresby - výtvarné projevy terezínských dětí a Respekt a tolerance - Židovská historie a kultura v Lošticích, Mohelnici a Úsově (Deník Otty Wolfa, dílo mohelnického rodáka) instalována v Muzeu Mohelnice: otevřeno je každý den od 9. do 16. hodin do 23. listopadu 2003, výjimečně také o víkendech 25.-26. října, 8.-9. a 22.-23. listopadu mezi 14. a 17. hodinou.

14. října 2003 - Přednáškové cykly: Židovská menšina v Československé republice ve 30. letech

Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze zahajuje v říjnu 2003 nový přednáškový cyklus Židovská menšina v Československé republice ve 30. letech, který navazuje na podobný cyklus z Československa let dvacátých.

15. října 2003 - Výstava Nalezené tváře

Výstava Nalezené tváře seznámí návštěvníky s materiály, které byly shromážděny v rámci projektu Zmizelí sousedé (více informací o projektu). Díky obrovskému ohlasu veřejnosti se podařilo shromáždit velké množství dokumentů připomínajících životy, tváře a osudy židovských obyvatel naší země. V Galerii Rudolfa Guttmanna bude výstava otevřena od 16. října 2003 do 15. ledna 2004.

16. října 2003 -Vzpomínková akce k výročí prvního transportu českých Židů do Lodže

Ve čtvrtek 16. října v 11 hodin proběhne na Novém židovském hřbitově v Praze 3 (Želivského) pietní akt, který připomene výročí prvního odjezdu českých Židů do lodžského ghetta. Od 13. hodin se koná pietní akt při pamětní desce u Parkhotelu v Praze 7 a od 16. 00 v jídelně ŽOP zahrají studenti brněnské konzervatoře představení Ester.

21. října 2003 - Prezentace knihy: Hanin kufřík

Večera, věnovaného nedávno vydané knize o osudech židovské dívky Hany (viz Nové knihy - srpen), který pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze 21. října od 18. hodin, se zúčastní Hanin bratr Jiří Brady.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.