Aktuality

říjen 2009

15. října - 29. listopadu 2009 - Praha: Helga Hošková-Weissová: Obrazy a kresby

Soubor kreseb a maleb významné výtvarnice Helgy Hoškové-Weissové, v letech 1941-1945 vězenkyně nacistických koncentračních táborů Terezín, Osvětim a Mauthausen, zahrnuje jak její práce z Terezína, tak ukázky obrazových cyklů z šedesátých let s motivy z koncentračních táborů a Izraele či z jejího pozdějšího díla. Výstava je přístupná denně kromě sobot a židovských svátků a to od 15. do 23. října v době mezi 9 a 18 hodinou a od 16. října do 29. listopadu v době mezi 9 hodinou a 16.30 v galerii Roberta Guttmanna, U Staré školy 3, Praha 1.

Helga Hošková-Weissová obdržela 28. října 2009 od prezidenta republiky Medaili Za zásluhy I. stupně za zásluhy o stát v oblasti kultury, umění a výchovy.

říjen 2009 - Nový vzdělávací portál Moderní dějiny

Projekt občanského sdružení Pant si klade za cíl poskytnout nejširší veřejnosti s důrazem na pedagogy a žáky českých škol odborné i multimediální materiály dokumentující české dějiny 20. století v celoevropském kontextu. Nabízí také metodické návody a pomůcky pro učitele, ucelené prezentace využitelné ve výuce nebo v individuálních projektech žáků a studentů.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.