Aktuality

květen 2006

26. května - 16. července 2006 - Výstava v Praze: Romský holocaust

Celkem osmdesát velkoplošných panelů s fotografiemi, dobovými dokumenty a informačními texty přibližuje nacistickou genocidu páchanou během druhé světové války na evropských Romech. Prostřednictvím osudů konkrétních romských rodin sleduje průběh holocaustu od původních myšlenek o čistotě rasy až po pracovní a vyhlazovací tábory. Výstavu připravilo Dokumentační středisko německých Sintů a Romů a v Praze ji prezentuje Výbor pro odškodnění romského holocaustu. Přístupná je ve Veletržním paláci v Praze, Dukelských hrdinů 47, kde je otevřeno denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

17. května 2006 - 28. srpna 2006 Praha: výstava Pražské ghetto v obrazech. Výstava ke 100. výročí založení Židovského muzea v Praze

Výstava přináší díla ze sbírek Židovského muzea v Praze, Muzea hl. města Prahy a Národní galerie v Praze. Na 200 obrazů, kreseb a grafických prací dokládá zájem pražských umělců několika generací o dokumentaci obyvatel a památek pražského Židovského Města. Na výstavě najdete rodinné podobizny, romantické pohledy ze Starého židovského hřbitova či uličky a zákoutí pražského ghetta zdoby jeho přestavby, která předcházela založení Židovského muzea v Praze.

Výstava bude otevřena od 17. května do 28. srpna 2006 denně 9 - 18 hod. mimo pondělí v hlavní budově Muzea hlavního města Prahy, Na Poříčí 52, Praha 8.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.