Nové knihy

březen 2005

březen 2005 - Knižní novinka: M. Jiráček: Válečná generace

Vzpomínky inženýra Milíče Jiráčka představují další svazek z volné řady pamětí a vzpomínek tzv. válečné generace narozené kolem roku 1921. Jiráček, odsouzený během 2. světové války k deseti letům káznice a tři roky vězněný v německých vězeních ve své knize vzpomíná především na vznik a historii studentské odbojové skupiny, její hledání názoru na složitou dobu a cestu do ilegální činnosti. Na konkrétních setkáních a životních osudech přibližuje pozadí doby, kterou tato generace prožívala. Život ve vězeních a jeho problémy se v mnohém liší od široce publikovaných zážitků vězňů koncentračních táborů.

  • Jiráček, Milíč. Válečná generace. Praha: Akropolis, 2005. 128 s.

  • Slavnostní prezentace knihy proběhne 14. dubna 2005 od 16.30 hodin v Literární kavárně knihkupectví Academia (Václavské náměstí 34, Praha1).

.
  • Slavnostní prezentace knihy proběhne 14. dubna 2005 od 16.30 hodin v Literární kavárně knihkupectví Academia (Václavské náměstí 34, Praha1).

  • březen 2005 - Knižní novinka: L. Rees: Osvětim - Nacisté a 'konečné' řešení

    Monografie o koncentračním a vyhlazovacím táboře Osvětim, která doprovází stejnojmenný televizní cyklus BBC uváděný Českou televizí, je založena na výpovědích téměř sta svědků a bývalých vězňů. Mapuje historii tábora od plánování jeho stavby až k likvidaci a osvobození v lednu 1945. Autor knihy je spisovatel a producent zmíněného dokumentárního cyklu.

    • Rees, Laurence. Osvětim - nacisté a Konečné řešení. Praha: Knižní klub, 2005. 320 s.

    .

    Facebook skupina
    Kontakt: education@terezinstudies.cz
    CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

    Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
    Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
    Claims Conference Fond budoucnosti
    Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
    Nux s.r.o.