Aktuality

listopad 2004

4. listopadu 2004 - Vzpomínkový večer věnovaný malířce Helze Weissové-Hoškové

K významnému životnímu jubileu akademické malířky, jejíž dětské kresby z Terezína byly vydány pod názvem Maluj, co vidíš, pořádá od 18. hodin vzpomínkový večer Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze. Programem provází Arnošt Lustig.

10. listopadu 2004 - Slavnostní odhalení pamětní desky v Chebu

Pamětní deska bude odhalena na místě chebské synagogy, která byla vypálena a zničena 10. listopadu 1938 během tzv. Křišťálové noci.

15. listopadu 2004 - Přednáška: Nacistické vyhlazovací tábory jako 'sociologické laboratoře'

Další z cyklu přednášek prof. MUDr. Tomáše Radila, DrSc. má v podtitulu témata: individualistická a kolektivní strategie přežívání; vytváření malých společenských skupin a odpovídajících morálních zásad; rezervy přežívání a důsledky změn věkového rozložení vězňů. Od 18. hodin v sále Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze.

listopad 2004 - Yad Vashem: The Central Database of Shoa Victim's Names

Na internetových stránkách památníku holocaustu v Jeruzalémě byla zpřístupněna rozsáhlá databáze téměř 3 milionů obětí holocaustu.

listopad 2004 - Dokumentární film: Krátký život Anny Frankové

Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze nabízí na videokazetách 28 minutový snímek nizozemských autorů Gerrita Nettena a Woutera van der Sluis o Anně Frankové. Více informací zde.

17. listopadu 2004 - Putovní výstava: Anna Franková - odkaz pro současnost

Výstava o Anně Frankové je spolu s kresbami terezínských dětí instalována v Kulturním domě v Mšeném-Lázně, a to do 3. prosince denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Více informací zde.

18. listopadu 2004 - Výstava: Nalezené tváře

V aule gymnázia v Teplicích (ulice Čs. dobrovolců 11) je otevřena výstava Nalezené tváře, která vznikla na základě projektu Pomozte pátrat po zmizelých sousedech Židovského muzea v Praze. Přístupná je do 14. ledna 2005 ve všední dny od 14.00 do 16.00.

Facebook skupina
Kontakt: education@terezinstudies.cz
CC Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko (CC BY-NC 3.0)

Institut Terezínské Iniciativy Židovské Museum v Praze
Naši nebo cizí Evropa pro občany anne frank house Joods Humanitair Fonds
Claims Conference Fond budoucnosti
Nadační fond obětem Holocaustu Investice do rozvoje vzdělávání Bader
Nux s.r.o.